One Comment

  1. Håller verkligen med! Seminariet i fredags var en kavalkad av att upprepa det läraren ville att vi skulle säga… Tråkigt, men man får nog ta vara på de tankar som väcks hos en själv och försöka vidareutveckla dem för sin egen skull, inte lärarens.

    Tror dock inte man pedagogiskt tjänar något alls på "apa-efter"metoden. Att tänka själv och kritiskt granska borde ju också vara en del av utbildningen. När man arbetar så känns det inte som att man litar på studenternas förmåga att komma på "rätt svar" själva. Men tror studenterna hade funnit samma svar som böckerna, även om de inte hade haft de rätta namnen och beteckningarna på alla fenomen. Men sådant kan man ju lära sig i efterhand?

    Känns väldigt begränsande att det endast finns ett antal givna svar på tentor etc. Men man får väl försöka tänka fritt på sitt rum istället.

    x

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *