One Comment

  1. Jag tycker det bästa egentligen är de som inte bryr sig. Nationalism och nationaldagar handlar ju om påhittad gemenskap som inte finns egentligen och det är ju därför de allra flesta är oengagerade. Och det är bra för nationalistiska idéer skapar konflikter eller kan utnyttjas av ledare som vill ha konflikt.

    Jag tror inte att den "positiva" nationalismen som handlar om att fira Sverige och vara glad över allt som är bra i Sverige är så farlig egentligen. Problemet är bara att den är del av samma nationalism som ser Sverige och svenskarna som överlägsna, som hyllar ett den svenska blodiga historien och som ser Sverige som ett land befolkat av den svenska nationen, dvs. de etniska svenskarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *