2 Comments

 1. Aidin

  Jag håller delvis med dig, men jag måste säga att jag inte håller med dig i att det vore bra att flyktingar fick bo som de önskade – fastän chansen till olika typer av jobb är större i storstäderna och det är större chans att ha landsmän eller släkt där..

  Detta är min åsikt baserad på delvis mina föräldrars upplevelse när de kom -86.

  *Bostadsfrågan. – ont om bostäder i storstäder, ingen smart idé att placera folk där som sedan kommer vid ett eventuellt uppehållstillstånd får tråckla sig fram på andrahandsmarknaden. Småstäder har motsatta problemet så win-win.
  *Jobb. Då förvisso antalet jobb är större i storstäder så är behovet av utbildade personer inom exempelvis vård & omsorg som störst i avfolkningssamhällen och där det bor många äldre (Norrlands inland).
  *Språket. Ju mer du "tvingas" till att använda det nya språket för att klara dig i samhället desto mer övar du och desto snabbare lär du dig språket.
  *"Rasism bygger på okunskap" brukar det heta ibland. Vilka är de "okunniga" då? Jo, oftast en som aldrig träffat en utländsk eller haft en kontakt med en. Vad är då inte bättre att låta dessa få bo i just dessa orter där inte många utlänningar finns?

  Några reflektioner…

 2. not goood enough

  I "invandrarförorten" där jag bor blev MÖ folk uppmuntrade & "mutade" nästan att flytta till småstäder med verkliga förmåner, som radhus för barnfamiljer bra dagis, skolor mm.
  Arbeten fanns & diverse KY på plats 🙂 allt för integrationens skull 🙂
  Ingen ville lämna råttboendet i förorten nära storstan & landsmän för ett stort fint hus långt ute på landet med nästan bara "svenskar"
  Denna senaste last i Östersund belyser ÄNTLIGEN något som varit dolt i 30år minst!
  Jag är mest intresserad av vissa gruppers totala avsky/ rädsla för naturen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *