6 Comments

  1. Jag håller inte med om att Mp är det enda parti som kan byta sida. Mp är möjligen det enda partiet som kan bli en del av alliansen, men samarbete med S och ett eller två av partierna i borgerliga alliansen ser jag inte som en omöjlighet.

    Vad gäller C och KD är jag inte alls säker på att båda klarar sig i riksdagen. Problemet är att om två partier ligger så pyrt till så måste taktikröstarna välja och det är oklart hur de fördelar sig. Centerpartiet ligger mest riskabelt till eftersom de har minst andel kärnväljare.

  2. Att det nu är två partier som behöver räddas med stödröster gör det förstås svårt för Alliansen. Men utifrån det täta samarbetet som alliansen har haft i åtta år, känns det verkligen realistiskt att de går skilda vägar för att två av dem ska bilda regering med (S)?

  3. Tveksamt, men det beror nog på det parlamentariska läget. De små partierna är nog mindre nöjda med allianssamarbetet än vad Moderaterna är. Det finns ett visst missnöje inom de små partierna.

  4. Ja den lagändringen har kommit till min kännedom efter jag skrev blogginlägget. Det gör helt klart saken ännu mera intressant. Det ökar nog sannolikheten för en färglad regering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *