3 Comments

 1. Jag viste inte att den fanns att titta på

  Är det inte YouGov som byggt metoderna för undersökningen och inte IOGT/Rörelsen själv?

  Man är troligen intresserad av att engagera sig om man svarar på en enkät eftersom att svara på en enkät är att engagera sig

  Alltså det redovisas ju ingen svarsfrekevens någonstans, är man rädd för något här eller, jag ser inte en anledning att inte göra det.

  Jag noterar att folk inte är medvetna om de är direktanslutna eller inte, eftersom folk inte upplyses om våra strukturer ordentligt när de blir medlemar, iaf inte om de registerar sig på hemsidan. Värvare är förhopningsvis bättre på att förklara det och att förklara folkrörelsetanken etc.

  Är inte n värdet antalet som besvarar inom intervallet, för när vi tittar på har uppdrag är n=158, vilket låter mer rimligt. Lite intresant är det att äldre är mer positiv upplevelse av vad medlemskapet ger.

  När man tittar på bemötandet av nya medlemar och hur de själva representerar sig kan vi fundera på var ansvaret att kontakta de ska gälla etc. Men det gör vi också iofs.

  Åh titta n=643 kring styrelseuppdrag. Men blah, som sagt jag tror N är svarande. Fast dina poänger är fortfarande kvar antar jag. Jag förstår inte statisik ordentligt egentligen

 2. OLA: Jag är eg inte så intresserad av akademiskt (säg inte det till mina kunder) men man ska aldrig säga aldrig :-9

  VIRRE: Det är väl YouGov i samarbete med IOGT-NTO som gjort undersökningen vad jag har förstått. Men se bara detta som ett exempel, problem finns i fler undersökningar. Jag har lärt mig att n betyder antal svarande och N betyder antalet som fått frågan. Men är inte säker på den saken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *