5 Comments

 1. Anonym

  Tänk om det hade varit bostadsrätter istället:
  Då hade det gått till så här:
  Kommunen har dålig ekonomi, därför tar kommunen med tvång några hundra tusen kronor från alla bostadsinnehavare i en slumpmässigt valt stadsdel.

 2. Folkomröstningar är endast rådgivande. Och kan bara "tvingas" fram om en kvalificerad majoritet i fullmäktige tycker det.

  Jag håller med dig att demokrati är minst sämsta styrmodellen men om en stor del av befolkningen i ett område känner att de inte representeras i de politiska beslutet så faller lite av demokratin. Det är inte sällan fallen i multikulti stadsdelar där politikerna dessutom kan vara bosatta på helt andra ställen och inte delar de direkt berörda medborgarnas verklighet.

 3. Anonym: Skillnaden är ju att BRF inte tillhör det vi äger gemensamt. Charliet: Det stämmer att fullmäktige ofta inte är en exakt spegling av befolkningen, exempelvis på variabeln stadsdel. Där behöver partier och väljare bli bättre.

 4. Anonym

  Detta visar bara att hyresrätter är en boendeform som inte hör hemma i en rättsstat. OK, alla har inte råd med bostadsrätter. Men det får man väl lösa med subventionerade lån eller nåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *