3 Comments

 1. Anonym

  Intressant att du kallar personerna för hen. Det skulle aldrig feministerna göra, enligt dem är det stor skilnad på våld och våld, enbart beroende på kön.

 2. Det finns ju olika syn på det där och olika feminister skriver väl på olika sätt. Jag tänker såhär i detta fallet:

  I den här typen av situationer är det troligtvis vanligast att den hotfulla är en man och den hotade är en kvinna. I ett makroperspektiv behöver vi se den skillnaden. Samhällets åtgärder för att hantera det generella problemet behöver ta hänsyn till könsmaktsordningen. Då måste könsparametern på våld i bostäder vägas in.

  Men i ett mikroperspektiv. Mitt i den här enskilda situationen, då kändes det inte relevant för mig vad de två personerna har mellan benen. Därför valde jag att inte skriva om det i inlägget.

 3. Anonym

  "I den här typen av situationer är det troligtvis vanligast att den hotfulla är en man och den hotade är en kvinna"

  Fel, det vanligaste är att båda är män.

  " Samhällets åtgärder för att hantera det generella problemet behöver ta hänsyn till könsmaktsordningen. "

  Vad är det för dumheter – våld är våld oavsett kön och samhällets insatser ska inte ha något med kön att göra. Invandrare är överrepresenterade i våldsbrottsstatistiken för övrigt. Tycker du att man ska ta hänsyn till "invandrarmaktordningen" också?

  Det finns ingen könsmaktordning – att könsfördelningen är sned har främst biologiska orsaker – det kan mycket väl vara så att den skulle vara ännu snedare utan kulturell påverkan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *