3 Comments

 1. Monica Johansson

  Under en längre tid har jag propagerat för alkoholfria alternativ i typ av vinflaskor och ölburkar ska bli lika vanliga som dem med alkohol. Vi som är helnykterister ska ha lika goda drycker anpassade till den mat vi äter som de som tycker att utan alkohol ingen riktig festmåltid. De alkoholfria alternativen SKA serveras samtidigt med att andra gäster får sina drycker. Inte senare. Om det alkoholfria alternativet blir lika självklart kommer man inte att omedelbart koppla flaskor,burkar och innehållet i fina glas till alkohol. De som har grava alkoholproblem får det lättare då de slipper saknaden som triggas.
  Så låt oss som är nykterister visa att allt öl och vin inte är av ondo. Det alkoholfria ger trivsel och är minst lika gott.
  Låt oss synas med glasen och visa att man kan ha lika roligt utan alkohol.

 2. Jonas

  En helt vanlig sak att njuta av en dryck som dessutom innehåller samma ingridienser som julmust, Att vi ska attackera alkoholnormer är en enorm sak och varför ska då vanliga människor som inte kan ta giftet alkohol således då inte avnjuta smaken som ger många olika rätter en ljuvlig balans för den som vet och har den kunskapen i matlivet och framförallt uteliv som vi alla vill ha….Även nykterister .

 3. Michael Fors

  Jag personligen tycker inte att man utmanar en norm genom att uppfylla den i allt utom vad som står i liten text på en etikett. Det är en av anledningarna till varför jag även avstår från alkoholfri öl och vin. I de sammanhang jag finns är jag ingen normbrytare om man ser att jag dricker öl eller vin eftersom dessa drycker är så intimt förknippade med alkohol. Jag tänker dock inte kräva samma ställningstagande av andra medlemmar, på samma sätt som jag förutsätter att jag inte får detta krav på mig heller. Sen tillhör vi fortfarande en organisation som (än så länge) tillåter konsumtion av lättöl, så det blir lite fånigt att klaga på den där bilden då. Du får dricka lättöl (nu vet jag att det är alkoholfritt öl, men ni fattar) bara ingen ser dig…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *